Slutt med uønsket hårvekst

editorial

Er du lei av å bruke tid og energi på å barbere deg på ben, under armene, fjerne hår ved overleppen osv.? Da kan hårfjerning med laser kanskje være den riktige løsningen for deg. Her blir du nemlig kvitt din uønskede hårvekst, så du kan glemme alt om tradisjonell hårfjerning i hverdagen.

Hårfjerning til hele kroppen

Hårfjerning kan oppnås ved bruk av en avansert laser som kan anvendes på hele kroppen. Det vil si at du kan bruke det til ben, armer, ansikt, bikinilinje eller andre steder der du har uønsket hårvekst. Metoden kan brukes på alle hud- og hårfarger untatt helt hvite eller grå hår, og det kan anvendes på alt fra lette «dun» til kraftig hårvekst.

Metoden kan være relevant for deg som sliter med uønsket hårvekst på grunn av for eksempel hormonelle, arvelige eller medikamentelle årsaker, eller hvis du bare er lei av hårvekst på steder der du ikke ønsker det. 

Hårfjerning

Slik fungerer det

Den moderne teknologien anvender en såkalt diodelaser som sender ut radiofrekvens og optisk lys på samme tid. Dette vil gi en permanent hårfjerning i løpet av et antall behandlinger som varierer avhengig av plassering, hårenes tykkelse osv. Behandlingen fungerer på hårene i én av deres tre vekstfaser, og siden alle hår ikke befinner seg i samme stadie hele tiden, så er det alltid nødvendig med flere behandlinger for å oppnå et ferdig resultat.

Teknologien kan anvendes på dybe hårrøtter opp til 7 mm, men også på de fine og tynne hår ved for eksempel overleppen. Det kan fungere på grå og hvite hår, men her er effekten veldig liten, så dette anbefales i utgangspunkt ikke.

Du kan besøke https://klinikkoslo.no/haarfjerning/ for å bli klokere på permanent hårfjerning med laser, og få svar på alle dine spørsmål. Her kan du også bestille en konsultasjon for en personlig vurdering.

Få tak i en låsesmed når som helst

advertorial

Mange vet nok at en låsesmed kan hjelpe med en ny nøkkel eller med å få tilgang til boligen hvis man har stengt seg ute. Men en låsesmed håndterer også en rekke andre oppgaver, og i noen tilfeller kan det være nødvendig å få akutt hjelp fra din låsesmed.

Alt innen låser og sikkerhet

Kort sagt håndterer låsesmeden alt som har å gjøre med låser, nøkler og sikkerhet. Det gjelder fra nøkler og dørkoder til låssystemer, dører og vinduer. Ofte er oppgavene noe som kan planlegges i god tid, og som du derfor kan bruke en hvilken som helst låsesmed til.

Men i noen tilfeller er det akutt behov for å få kontakt til en låsesmed her og nå. Dette kan være en utfordring dersom det er midt på natten eller kanskje i helgen at du trenger en låsesmed. I disse tilfeller er det mulig å kontakte en låsesmed med døgnvakt.

Døgnvakt betyr nemlig at låsesmeden er tilgjengelig på alle tidspunkter av dagen (og natten), hver dag i uka. Derfor kan du få tak i de uansett om det er dag eller natt, hverdag eller helg. Det gir en stor trygghet, og gjør det mulig for deg å få rask hjelp når som helst.

låsesmed med døgnvakt

Når kan du få behov for døgnvakt

En døgnvakt er selvfølgelig ikke noe du kontakter dersom du vurderer å skifte vinduer eller installere låssystem i virksomheten. Men det kan for eksempel være hvis du har stengt deg ute av boligen midt på natten, eller hvis du har hatt innbrudd og må ha sikret boligen eller arbeidsplassen.

I slike tilfeller er det veldig nødvendig med en låsesmed med døgnvakt, som kan møte opp på adressen innen kort tid, og som kan sørge for at du føler deg trygg og sikker uansett når på dagen og året det er.

Lærerike leker for barn

advertorial

Leker for barn bidrar til å stimulere dem på fysisk og kognitiv slik at de kan utvikle seg på en lang rekke forskjellige områder. Blant annet motorikken er avgjørende, og det samme gjelder evnen til å planlegge og kjenne igjen mønster. Derfor kan leker med bygg, stabling og sortering være både morsomme og lærerike for barna.

Sortering og stableleker

Når man bygger med byggeklosser bruker man forskjellige områder av motorikken for å plassere klossene ordentlig og for å kunne stable dem presist. Samtidig trener barna i høy grad både sine praktiske og kreative evner, når de skal planlegge hvor og hvordan klossene skal plasseres.

De samme ting gjelder når de de har aktivitetsleker med sortering. Det kan for eksempel være former som skal plasseres i riktig hull eller andre morsomme aktivitetsleker. Her bruker de evnen til å kjenne igjen mønster, og så trener de samtidig hånd-øye koordinasjonen som er avgjørende for mange av de ting vi gjør i hverdagen vår som voksne.

leker

Morsomme og lærerike aktivitetsleker

Aktivitetsleker finnes altså i mange varianter og kan derfor stimulere barnet på mange måter. Det er viktig å velge noe som passer til barnets utvikling og nivå, slik at de får mest mulig ut av det. For eksempel kan myke klosser være super for de helt små som trener den taktile sansen, mens mer avanserte aktivitetsleker egner seg bedre for større barn.

Det er viktig å huske på at lekene er designet for å underholde og utfordre. Derfor vil barna rett og slett ikke tenke over at de «trener» og utvikler seg, men vil bare kose seg med lekene – enten alene, sammen med venner eller sammen med voksne. 

Derfor er aktivitetsleker en super måte for barna å utvikle flere forskjellige evner på, mens de altså har mange timers underholdning og moro på samme tid.

Hva vet du om lån på nettet?

advertorial

Lån på nettet blir bare mer og mer utbredt, men hva vet du egentlig om det? Er det sånn at lånemarkedet på nett er i endring? Hva kan man forvente og hvordan skaffer man seg god oversikt over lånemarkedet? Det skal vi se nærmere på her. 

Hva betyr lån uten sikkerhet? 

En av de tingene som er lurt å sette seg inn i hvis man vil lære mer om lån på nettet, er begreper som lån uten sikkerhet. Det er nemlig sånn at lån på nettet fungerer litt annerledes enn i en fysisk bank, det er som regel snakk om det man kaller lån uten sikkerhet.

lån

Det kan fort høres ut som om det er usikkert å låne pengene, men det er ikke nødvendigvis det som er tilfelle. Det er nemlig banken som ikke får sikkerhet, ikke deg. Når man låner penger er det mange fysiske banker som krever at man skal stille en eller annen form for verdi som sikkerhet for lånet, så banken er sikker på at de kan få igjen pengene sine hvis du ikke overholder låneavtalen.

På nettet er det dog lån uten sikkerhet som er normen, og da kompenserer lånesteder og banker gjerne med litt høyere renter og gebyrer – som en form for sikkerhet. Men du skal ikke stille sikkerhet for lånet. 

Skaff deg god oversikt 

Hvis man vil lære mer om lånemarkedet på nettet, er det en god ide å skaffe seg god oversikt over markedet. Det er mange aktører å holde styr på, og det er mange begreper og ulike typer tilbud som florerer. På en tjeneste som Swiftbanker kan du få oversikt over flere leverandører, og man har mulighet for å sammenligne flere lånetyper og leverandører. Da er det mulig å se forskjeller og likheter og lære mer om lån på nettet. 

Alt du trenger innen rengjøringsprodukter

advertorial

Hvorfor handle hos mange forskjellige forhandlere når du skal finne dine profesjonelle rengjøringsprodukter? Det er både enklere og raskere å kjøpe tingene samlet, og i mange tilfeller blir det samtidig billigere for deg.

Profesjonelle produkter innen renhold

Hos Nowas AS tilbyr de rengjøringsprodukter til profesjonelle av absolutt høyeste kvalitet. Deres sortiment inkluderer et imponerende utvalg av produkter som henvender seg til rengjøringsbedrifter av forskjellige størrelser og typer.

Virksomheten har stor erfaring med engroshandel over hele Skandinavia, og deres utvalg bærer preg av at de forstår viktigheten av høy kvalitet. Derfor kan du alltid være sikker på at dine produkter fra Nowas lever opp til høyeste standard.

Deres sortiment inkluderer både rengjøringsmidler, papir og plast, maskiner, avfallssystemer og mye mer. Derfor trenger du ikke tenke på å finne flere forskjellige forhandlere, men kan i stedet sørge for å kjøpe dine produkter på samme sted.

Støvsugere og tilbehør

Uansett om du driver med profesjonell rengjøring av møbler, tepper, kontorlokaler, private hjem, offentlige institusjoner eller noe helt annet, så er kvalitetsutstyr en viktig del av hverdagen. Det sikrer både enklere og raskere håndtering av ulike arbeidsoppgaver, og det bidrar til et bedre sluttresultat. 

Støvposer

Hos Nowas kan du blant annet finne en av de absolutt mest brukte maskiner innen rengjøring i alle sammenheng, nemlig støvsugere. De finnes i alle størrelser og varianter, så det er noe for alle behov. Du får selvfølgelig også alt det nødvendige tilbehøret og utstyret som kan brukes til en støvsuger, og det gjelder blant annet støvposer.

Du kan finne støvposer som passer for alle maskiner, og de finnes i en lang rekke forskjellige størrelser og kapasiteter. Derfor kan du også være helt sikker på at du kan finne støvsuger og stovposer som passer nøyaktig til de arbeidsoppgaver som du har i bedriften, og ikke minst til dine personlige preferanser.

 

Slik får du den perfekte vinterhage

advertorial

En vinterhage er noe mange drømmer om, men noen ganger trenger disse en liten oppgradering for å bli så koselige og anvendelige som vi går og forestiller oss. Her skal vi se litt nærmere på noen ting du kan gjøre for å oppgradere og sette stemningen i vinterhagen, så den blir helt perfekt. 

Små ting skaper stemning

image

Det er ikke alltid det er så mye som skal til når man skal skape stemning i vinterhagen. Varme og lys er noe av det aller viktigste, og man trenger ikke nødvendigvis bruke masse penger på dyre møbler og ting. Noen ganger skal det ikke mer til enn koselige levende lys og kanskje noen lyslenker. Det gir en eventyrlig stemning. Man kan også henge opp disse i takene, hvis man virkelig vil skape koselig stemning. Det kan gjøre at vinterhagen blir et rom som skiller seg fra de andre rommene i huset, og man kan skape en liten lomme, et slags alternativt univers, der man kan kose seg og sitte med gjester. 

Oppgrader vinterhagen

Skal du bygge nytt, eller er du kanskje så heldig at du har en vinterhage? Da er det muligvis bare noen oppgraderinger som skal til før vinterhagen er helt perfekt. Kanskje er det på tide med nye vinduer? Det er nemlig med vinduer til vinterhage man kan gjøre den største forskjellen, i og med at vinterhagen i stor grad består av nettopp vinduer. Det er viktig at man har vinduer som isolerer godt, så man kan bruke vinterhagen om ja, vinteren. Da kan man med fordel investere litt i vinduer som isolerer tilstrekkelig, så man ikke bruker unødvendig mye energi på å erstatte varme som siver ut i stedet for å sirkulere i rommet. Det er viktig at man kan bruke vinterhagen hele året og kose seg uten å fryse eller føle at det trekker. 

Sånn finner du de beste lekene

advertorial

Det er ikke bare bare å skulle finne leker til egne eller andres barn, og det kan føles som litt av en jungel å skulle navigere i. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke på når du skal finne de beste lekene – og hvor du skal lete. Det er kanskje ikke så uoverkommelig som du kanskje tror. 

Ta alderen i betraktning

Det er sånn at vi gjennomgår flere faser rent utviklingsmessig som barn, og det er noe av forklaringen på at vi like forskjellige ting gjennom barndommen. Det er derfor mange har en bilfase, prinsessefase, dukkefase og lignenden. Det handler selvfølgelig også om ytre påvirkning, barn blir utsatt for reklame, og gjennom medier som film- og tv, så får de også ideer om hva de ‘skal’ like. Men lek er først og fremst sosialisering og barn lærer viktige ferdigheter gjennom lek.

Leker for barn er laget for å passe til ulike aldersgrupper. Når du skal finne de perfekte lekene til barnet, er det derfor viktig å ta hensyn til disse aldersgruppene, så du kan finne leker som passer perfekt til barnets behov der det er i utviklingen. Det kan også være farlig å gi et lite barn leker med mange bittesmå deler, fordi det kan putte dem i munnen. 

Det største utvalget finner du på nettet 

Når du skal finne de beste lekene, så er det lurt å starte på nettet. På nettet finner du nemlig et enormt utvalg av leker til barn, og du kan dermed enkelt finne akkurat det du leter etter. Ofte kan man forstå på barnet at de ønsker seg noe spesielt eller er i en fase, og da er det kanskje litt ekstra gøy å kunne være den personen som kan oppfylle ønsket. Det kan du enkelt gjøre når du kjøper leker online. 

 

 

Bruk rib led strip når du innreder

Det er mange ting du skal ta hensyn til når du pusser opp hjemme, men du er kanskje ikke klar over hvor stor rolle lys faktisk spiller når det kommer interiør. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan bruke led lys strips når du skal innrede og hvorfor lys er en så avgjørende faktor for hvordan hjemmet ditt blir oppfattet. 

Innred med lys 

For det er faktisk sånn at man kan innrede med lys. Det handler om alt fra hvordan man styrer og anlegger dagslys i boligen, med gardiner og vinduer, til hvilken type lys man har som er kunstig. Det er jo sånn i et kaldt og forholdsvis mørkt land som Norge, der man deler av året bruker kunstige lyskilder store deler av dagen, er tvunget til å forholde seg til kunstig lys mer enn når man sammenligner med andre land. Men det er ikke nødvendigvis negativt. Nei, for man kan innrede med lys og bruke lys aktivt for å endre uttrykket på boligen din. Lys trenger nemlig ikke bare å være en lampe som er en flott skulptur i seg selv, nei, det kan også være lyset.

Med led lys har man mange muligheter når det kommer til lysinnredning, ja, vi kan vel kanskje til og med kalle det lysdesign i boligen. En rgb led strip lar deg for eksempel enkelt velge farge på lyset, og du kan anlegge lyskilden akkurat der du vil. Dermed får du stor valgfrihet og uendelige kreative muligheter når det kommer til å nettopp bruke lys aktivt i forbindelse med interiør. 

Det er også andre fordeler med å bruke led lys. Det er nemlig sånn at led lys bruker mindre energi og varer lenger, og derfor er det den perfekte lyskilden for deg som vil spare penger på strøm og leve litt grønnere. 

Finn vekter for alle behov

De fleste av oss har minst en vekt i hjemmet, og det kan fort bli noe du mangler i hverdagen hvis du ikke har. Men hvilke vekter finnes egentlig på markedet, og hvilke er relevante for deg?

Vekter til hjemmet

Hvis du lurer på å kjøpe vekt til hjemmet, da er det mest sannsynlig en kjøkkenvekt eller en badevekt. Disse kan også gå under andre navn som bordvekt og personvekt. Dette er nemlig de vanligste vekter å ha i hjemmet, og de klarer de fleste oppgaver for private.

Med en badevekt kan du veie deg selv, barna dine eller kofferten din før reisen. Og mens kjøkkenvekten mest brukes til å veie ingredienser og lignende ved matlaging, så kan den også brukes for å veie brev og pakker eller lignende. Slik dekker de to typer vekter de fleste behov, og er altså for mange nok å ha i hjemmet.

Vekter til profesjonelt bruk

Men de finnes altså mange andre vekter på markedet som egner seg for mer spesifikke behov. Dette gjelder vekter som er produsert for et spesielt formål, og som primært anvendes av virksomheter og i industrien til profesjonell bruk.

Her kan vi blant annet nevne butikkvekter som finnes på de fleste matbutikker for å veie frukt, grønnsaker, smågodt og lignende eller brevvekter som du kan finne på postkontoret eller hos selskaper som sender mange brev og pakker. Babyvekter og personvekter kan du finne i helsevesenet, og pallevekter finner du primært på verksted og i industrien.

Slik finnes det vekter for alle behov. De mest presise vekter kan veie helt ned til en presisjon på 1 mg, og de sterkeste typer har en maksimal vekt på opptil flere ton. Derfor er det altså mulig å veie alt fra medisin til store maskiner, og du kan helt sikkert også finne en vekt for din bedrift.

Tips til deg som skal kjøpe ny seng

Er det på tide med en ny seng? Da kan det være lurt å ikke gå for det første og det beste, men heller ta seg litt tid til å researche på forhånd og få noen gode tips til hvordan du velger den beste sengen. Det er nemlig mange ting man skal ta høyde for – og det kan du lese mer om her, så du kan finne den perfekte sengen for deg.

Hva skal jeg velge? 

Det er mange senger og sengetyper å velge mellom på markedet, men det er ikke så lett å vite hva man skal velge. Det kommer nemlig i stor grad an på behov, og derfor er det ikke helt lett å finne ut av hvilken sengetype man skal gå for.

De største sengetypene på markedet er det man kaller kontinentalsenger. Det er en seng i hele tre lag, der alle lagene i sengen arbeider iherdig for å gi deg den beste mulige støtte og komfort når du sover. Det er dog viktig at du velger riktig fasthet på madrassene, men dette gjelder faktisk for alle sengetypene du kan finne på markedet i dag. 

En annen populære sengetype, er det som kalles en regulerbar seng. En regulerbar seng,  er en seng som kan justere liggestillingen etter behov. Den er perfekt for deg som sliter med å få finne en god sovestilling, for deg som har ryggproblemer, som snorker eller som er gravid. Det er også en utrolig deilig seng å sove i når man er forkjølet, fordi man enkelt kan heve hodet litt. 

En rammemadrass er også populær, og er et litt enklere alternativ til de to andre. 

Kjøp din nye seng på nettet 

Du finner mange gode senger på nettet og du kan enkelt kjøpe seng online. Det eneste du trenger å gjøre, er å finne ut hva slags sengetype du vil ha, hvilken størrelse og fasthet du trenger, så er du faktisk helt i mål.