Biler og båter

Moro

Det er viktig å ha det gøy så lenge man lever. Det finnes så mye man kan bruke tiden sin på. Ikke alt er like smart, men det som er viktig er at du nyter den tiden du bruker på forskjellige ting. Folk er forskjellige og derfor liker folk forskjellige ting. En av de tingene folk ikke liker så godt er å ikke ha det gøy. Med andre ord, folk liker ikke å kjede seg dag ut og dag inn. Det stemmer at det er mange som ikke liker for mye moro eller at det skal skje for mye heller. Da kan det fort tippe over på en skala hvor man ikke får gjort det kan skal.

Bil og båt

Ser man på oversikten over hva som gjør at folk har det moro er det interessant å se at bil og båt er ting som står aller høyest på listen. Liker du å være på land er det ofte fart som er en del av hvor moro man har det. Det er mange fine biler som vi liker og i den sammenheng er det også mange biler som vi ikke liker på samme måte som de raske og flotte linjene vi ser på biler som Porsche, Ferrari og andre.

Det samme gjelder med båter. Det finnes mange flotte båter der ute som er bygget på en måte som gjør at du og andre kan nyte fart og spenning på de tusen hav. Norge er heldigvis et veldig flott land som gjør at du kan nyte havet nesten hvor som helst. Norge er jo smalt som gjør at det ofte er kort vei til havet og det er kort vei til fisken. Mange liker å fiske fra båten sin enn å bare kjøre veldig fort.

Finansiere kjøp

Når du står ovenfor valg om hva du vil gjøre med din tid og med dine midler kan det være smart å tenke på alle de andre som er rundt deg og gjerne vil ta del i din tid og være sammen med deg. Båt er noe som tar veldig mye mer tid enn bil, om du ikke har råd til at noen tar vare på den for deg og passer på at alt gjøres slik at du selv ikke trenger å tenke noe mer på dette.

Skal du kjøpe deg noe kan det være smart å tenke igjennom hvordan du vil kjøpe båten eller bilen. Du kan ta opp et lån, typisk forbrukslån eller annet, eller du kan bla opp kontanter slik at du slipper å sette deg i gjeld til en bank. Det beste er å betale med kontanter om du ikke får en god nok rente. Får du lån til inflasjon eller lavere har du enten gratis penger eller så tjener du penger på lånet. Noe slik er jo veldig vanskelig, men greit å sjekke renta.

You may also like...