lån

Hva vet du om lån på nettet?

Hva vet du om lån på nettet?

editorial

Lån på nettet blir bare mer og mer utbredt, men hva vet du egentlig om det? Er det sånn at lånemarkedet på nett er i endring? Hva kan man forvente og hvordan skaffer man seg god oversikt over lånemarkedet? Det skal vi se nærmere på her. 

Hva betyr lån uten sikkerhet? 

En av de tingene som er lurt å sette seg inn i hvis man vil lære mer om lån på nettet, er begreper som lån uten sikkerhet. Det er nemlig sånn at lån på nettet fungerer litt annerledes enn i en fysisk bank, det er som regel snakk om det man kaller lån uten sikkerhet.

lån

Det kan fort høres ut som om det er usikkert å låne pengene, men det er ikke nødvendigvis det som er tilfelle. Det er nemlig banken som ikke får sikkerhet, ikke deg. Når man låner penger er det mange fysiske banker som krever at man skal stille en eller annen form for verdi som sikkerhet for lånet, så banken er sikker på at de kan få igjen pengene sine hvis du ikke overholder låneavtalen.

På nettet er det dog lån uten sikkerhet som er normen, og da kompenserer lånesteder og banker gjerne med litt høyere renter og gebyrer – som en form for sikkerhet. Men du skal ikke stille sikkerhet for lånet. 

Skaff deg god oversikt 

Hvis man vil lære mer om lånemarkedet på nettet, er det en god ide å skaffe seg god oversikt over markedet. Det er mange aktører å holde styr på, og det er mange begreper og ulike typer tilbud som florerer. På en tjeneste som Swiftbanker kan du få oversikt over flere leverandører, og man har mulighet for å sammenligne flere lånetyper og leverandører. Da er det mulig å se forskjeller og likheter og lære mer om lån på nettet.