låsesmed

En låsesmed er viktig for samfunnet vårt

En låsesmed er viktig for samfunnet vårt

Endring av måten vi ser på låsesmeder

De fleste vet ikke så mye om låsesmeder. Vi tenker ikke engang på det før vi trenger deres hjelp. Faktisk, når vi låser oss ut av huset vårt, eller hvis vi trenger låsene i huset vårt omgjort, husker vi plutselig at låsesmeder eksisterer og ringer en. Låsesmeder er et handelsfag akkurat som mekanikere og snekkere. Dette er jobber som innebærer å jobbe med hendene, slik som https://www.norlaas.no/ gjør i hverdagen.

Mange ser fremdeles ned på låsesmeder frem til i dag. Dette skyldes i stor grad at låsesmeder ikke trenger universitetsgrader for å bli ansett som kvalifiserte låsesmeder. Mange antar da at låsesmeder har en enkel jobb og ikke fortjener å tjene en anstendig tilværelse. Dette stammer i stor grad fra den feilaktige oppfatningen at folk trenger universitetsgrader for å bli ansett som verdifulle i samfunnet.

Det som betyr er å tilføre verdi

Det de fleste har glemt universitetet er at det er ment å gjøre deg til en mer produktiv person. Ved å gå gjennom universitetet, skal kunnskapen og ferdighetene du lærer i klasserommet og i løpet av praksisplasser gjøre deg mer i stand til å produsere verdi når du går ut. Dette betyr også at hvis du kan finne en annen måte å gjøre deg mer økonomisk verdifullt, oppnådde det samme mål.

Å gå gjennom universitetet er ikke målet. Det er et verktøy som noen mennesker kan bruke for å komme i mål, og som er i stand til å tilføre samfunnet mer verdi. Dessverre har mange mennesker mistet synet av målet, og ser nå en universitetsgrad, spesielt en avansert grad, som et slags statussymbol. Det er viktig at vi som samfunn innser denne feilen og tar skritt for å endre dette synet vårt slik at mennesker som fortjener respekt får den. En låsesmed er helt klart en slik person.