vinterhage

Slik får du den perfekte vinterhage

Slik får du den perfekte vinterhage

editorial

En vinterhage er noe mange drømmer om, men noen ganger trenger disse en liten oppgradering for å bli så koselige og anvendelige som vi går og forestiller oss. Her skal vi se litt nærmere på noen ting du kan gjøre for å oppgradere og sette stemningen i vinterhagen, så den blir helt perfekt. 

Små ting skaper stemning

image

Det er ikke alltid det er så mye som skal til når man skal skape stemning i vinterhagen. Varme og lys er noe av det aller viktigste, og man trenger ikke nødvendigvis bruke masse penger på dyre møbler og ting. Noen ganger skal det ikke mer til enn koselige levende lys og kanskje noen lyslenker. Det gir en eventyrlig stemning. Man kan også henge opp disse i takene, hvis man virkelig vil skape koselig stemning. Det kan gjøre at vinterhagen blir et rom som skiller seg fra de andre rommene i huset, og man kan skape en liten lomme, et slags alternativt univers, der man kan kose seg og sitte med gjester. 

Oppgrader vinterhagen

Skal du bygge nytt, eller er du kanskje så heldig at du har en vinterhage? Da er det muligvis bare noen oppgraderinger som skal til før vinterhagen er helt perfekt. Kanskje er det på tide med nye vinduer? Det er nemlig med vinduer til vinterhage man kan gjøre den største forskjellen, i og med at vinterhagen i stor grad består av nettopp vinduer. Det er viktig at man har vinduer som isolerer godt, så man kan bruke vinterhagen om ja, vinteren. Da kan man med fordel investere litt i vinduer som isolerer tilstrekkelig, så man ikke bruker unødvendig mye energi på å erstatte varme som siver ut i stedet for å sirkulere i rommet. Det er viktig at man kan bruke vinterhagen hele året og kose seg uten å fryse eller føle at det trekker.