hårtap

Riktig pleie til tørt og behandlet hår

Riktig pleie til tørt og behandlet hår

Det er ikke alle forunt å ha flotte og fyldige hårlokker som kan styles i alle mulige frisyrer. Det er derfor ikke like lett å finne gode stylingprodukter, som bidrar til styling og pleie på en gang. Du bør derfor prøve deg frem til de produktene som passer best for din hårtype.

Tørt hår har mer behov for fuktighet enn andre hårtyper. Du bør derfor gå til anskaffelse av en rensesjampo som effektivt fjerner rester av sjampo og styling som allerede er i håret. Frisøren kan også tilby deg å vaske håret ditt med en effektiv rensesjampo. Deretter anbefales det å bruke en dyppleiende hårkur som raskt vil gi håret ditt glansen tilbake.

For mye bruk av stylingprodukter kan skade håret ditt på sikt. Det er derfor viktig at du i perioder gir håret ditt pauser fra stylingprodukter som over tid kan føre til at glansen forsvinner. Ved plutselig hårtap bør du sjekke helsetilstanden hos legen din.  

Velg pleiende produkter ut fra hårtype

For at håret ditt skal trives bør du være nøye med å bruke riktig pleie og styling. Dersom du har krøller og brusete hår bør du velge fuktighetsgivende produkter som gir håret tyngde. Med riktig valg av produkter vil du raskt oppleve at håret faller naturlig og kan styles i trendy frisyrer.

Dersom du har tørt og tynt hår bør du vurdere om det er kostholdet ditt som gjør håret ditt tørt, eller om håret er tørt som følge av for mye bruk av produkter. For å få en skikkelig vitaminbust til håret ditt kan du derfor variere kostholdet ditt, for å tilføre vitaminer til både hår og hud.

Hvis du er en av dem som har bleket eller farget håret ofte, bør du benytte pleiende produkter som inneholder proteiner. Ved bruk av fuktighetsgivende hårprodukter vil håret raskt få glansen tilbake.